Politika privatnosti

EKOBIT D.O.O. PRAVILA O PRIVATNOSTI

 

NAŠE TEMELJNO NAČELO JE PRIVATNOST KLIJENATA I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

 

Privatnost korisnika i zaštita podataka su ljudska prava.
Imamo dužnost brinuti za ljude čije smo podatke prikupili.
Podaci su odgovornost, i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je apsolutno neophodno.

 

EKOBIT d.o.o. se drži sljedećih načela s ciljem zaštite vaše privatnosti:

 

• Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno;
• Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene;
• Ne čuvamo Vaše podatke ako više nije potrebno;
• Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke.
• Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama,
• Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje,
• Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju,
• Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene,
• Također provjeravamo da su Vaši podaci sigurno pohranjeni.

 

EKOBIT d.o.o. prikuplja samo ograničene količine informacija o Vama koje su nužne kako bismo odgovorili na Vaš zahtjev, nadamo se, u uspostavljanju dugoročnog i vjerodostojnog poslovnog odnosa.

 

Mi u EKOBIT d.o.o. smo stvorili Pravila o privatnosti koja imaju za cilj pomoći Vam da razumijete koje podatke prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo i kako možete ostvariti svoja prava.

 

Posvećeni smo potpunoj u usklađenosti s GDPR regulativom.

 

Važno je pročitati naša Pravila o privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i Vašu pozornost.
Kako bismo Vam olakšali pristup željenim informacijama, provjerite sadržaj naših Pravila o privatnosti.

 

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?
Kada nas kontaktirate putem našeg web obrasca za kontakt ili izravno putem naše e-mail adrese.

 

PODACI O VODITELJU OBRADE VAŠIH PODATAKA
Voditelj obrade je tvrtka EKOBIT d.o.o., Koturaška 69, HR-10000 Zagreb, Hrvatska.

 

KOJA JE SVRHA I PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE VAŠIH PODATAKA?
Poduzimanje najprikladnijih aktivnosti na Vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos.

 

KOLIKO ĆE DUGO BITI POHRANJENI VAŠI OSOBNI PODACI
Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u svrhu uspostavljanja zajedničke poslovne suradnje.

 

KAKO ĆEMO KORISTITI INFORMACIJE O VAMA?
Prikupljamo informacije o Vama da bismo vas mogli kontaktirati i odgovorili na vaš zahtjev.

 

INFORMACIJSKA SIGURNOST
Osigurali smo sigurnosne mjere u svrhu zaštite osobnih podataka koje podijelite s nama.

 

O NAŠEM POSLUŽITELJU INTERNETSKE STRANICE
Ova web stranica smještena je kod globalno poznatog davatelja usluga u SAD i EU.

 

KOLAČIĆI
Na našoj web stranici koristimo kolačiće da bi unaprijedili funkcionalnost i korištenje web stranice, kao i u analitičke i marketinške svrhe. Korištenjem ove stranice prihvaćate našu politiku kolačića. Na ovo stranici koristimo dvije vrste kolačića:

 

Nužni kolačići. Nužni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim područjima. Web stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.
Funkcionalni kolačići. Funkcionalni kolačići imaju statističku svrhu te anonimno prikupljaju i šalju podatake, čime pomažu vlasnicima stranice da shvate na koji način posjetitelji komuniciraju sa stranicom.

 

KORIŠTENJE SERVISA GOOGLE ANALYTICS
Ova web stranica koristi funkcije servisa Google Analytics za potrebu web analize. Dobavljač je Google Inc., 1600 amfiteatar Parkway Mountain View, CA 94043, SAD.

 

Google Analytics koristi kolačiće.

 

Prilikom vaše posjete ovoj web stranici koriste se kolačići za generiranje podataka koje Google prikuplja i obrađuje. To možete spriječiti preuzimanjem i instaliranjem dodatka preglednika koji je dostupan na sljedećem linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

 

Više informacija o obradi korisničkih podataka na usluzi Google Analytics potražite u Googleovim pravilima o privatnosti: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr

 

Uz Google Analytics koristimo i kolačiće od Google Tag Managera.

 

KORIŠTENJE SERVISA HEAP ANALYTICS
Ova web stranica koristi funkcije servisa Heap Analytics za potrebu web analize. Dobavljač je Heap Inc., 225 Bush St 2nd floor, San Francisco, CA 94104, SAD.

 

Heap Analytics koristi kolačiće.

 

Prilikom vaše posjete ovoj web stranici koriste se kolačići za generiranje podataka koje Heap prikuplja i obrađuje. To možete spriječiti tako da isključite kolačiće u browseru. Više informacija o tome kako isključiti kolačiće potražite na sljedećim linkovima:

 

• Google Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DDesktop
• Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
• Microsoft Edge: https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy

• Microsoft Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

 

VAŠA PRAVA
Imate prvo na pristup, ispravljanje, brisanje, ograničavanje i prijenos podataka i prigovor na obradu.

 

PRAVNO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU
U svakom trenutku možete uložiti žalbu izravno nadležnom nadzornom tijelu.

 

PROMIDŽBA I PRODAJA
Bez Vašeg pristanka nećemo vršiti nikakve promidžbene aktivnosti.

 

VIDEO I FOTO SNIMANJE
Tvrtka Ekobit će povremeno vršiti foto/video snimanje treninga i poslovnih događaja u vlastitoj organizaciji, ili u organizaciji trećih tvrtki. U svrhu promocije aktivnosti tvrtke Ekobit za vlastitu arhivu i objavu na društvenim mrežema, a temeljem legitimnog interesa tvrtke Ekobit, video snimke i fotografije će se objavljivati po potrebi.

 

POVREDA OSOBNIH PODATAKA
O svakoj nezakonitoj povredi podataka izvijestiti ćemo AZOP kao nadležno tijelo za zaštitu podataka.

 

Ova internetska stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenja sa sljedećim nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika:

 

• Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679),
• Direktiva o privatnosti u elektroničkim komunikacijama (Direktiva 2002/58/EC),
• Zakon o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12),

 

te će se kontinuirano ažurirati u skladu s relevantnim pravnim i regulatornim okvirom zaštite podataka i
privatnosti na nacionalnoj i EU razini.

 

Redovito unaprjeđujemo naša Pravila o privatnosti kako unaprijedili i Vašu zaštitu.

 

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?
Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naše e-mail adrese, EKOBIT d.o.o. prikuplja informacije o Vama. Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su Vaše ime, adresa e-pošte, organizacija) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev. Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja prije davanja osobnih podataka.

 

VODITELJ OBRADE
Voditelj obrade ove internetske stranice i Vaših osobnih podataka je tvrtka EKOBIT d.o.o. sa sjedištem:

 

EKOBIT d.o.o.
KOTURAŠKA 69
HR-10000 Zagreb
Hrvatska

 

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA
Iako temeljem Uredbe o općoj zaštiti podataka EKOBIT d.o.o. nije obvezan odrediti službenika za zaštitu
podataka, sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je EKOBIT d.o.o. na potpuno dobrovoljnoj osnovi
odredio svog Službenika za zaštitu podataka kao člana našeg tima koja ima potrebnu razinu stručnosti,
profesionalne kvalitete, stručnost u nacionalnim i europskim zakonima i praksama zaštite podataka te
dubinsko razumijevanje GDPR-a, a također i savršeno poznavanje administrativnih pravila i postupaka naše tvrtke, te osobne kvalitete kao što su integritet i visoka profesionalna etika.
Podaci za kontakt sa Službenikom za zaštitu podataka su:

 

dpo@ekobit.hr
+385 1 6312620

 

EKOBIT DEVARENA POLITIKA KORIŠTENJA OSOBNIH PODATAKA

Davanjem privole za DevArena event putem www.devarena.hr i ostalih kanala komunikacije koji su pod kontrolom tvrtke Ekobit d.o.o., korisnici pristaju na Ekobitovu politiku korištenja osobnih podataka i na sljedeću izjavu:

 

“Ovim putem izjavljujem da dobrovoljno dajem na korištenje svoje osobne podatke u svrhu slanja
newslettera kroz ovu Izjavu o davanju suglasnosti na korištenje osobnih podataka tvrtki Ekobit d.o.o.
(OIB: 69609657776 ), a na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka, odnosno Opće uredbe o zaštiti osobnih
podataka (Uredba (EU) 2016/679).

 

Isto tako, ovim putem potvrđujem :

• da je Ekobit d.o.o. voditelj zbirke osobnih podataka

• da pristajem na davanje sljedećih osobnih podataka:

 

Ime i prezime
Adresu e-pošte
Telefonski broj
Naziv tvrtke

 

• da sam upoznat/a s pravom kako u svako doba mogu odustati od ove suglasnosti i ograničiti daljnju obradu mojih podataka

• da sam upoznat/a s pravom na ispravak netočnih osobnih podataka

• kako sam upoznat/a da će osobni podaci biti obrisani u slučaju povlačenja privole
• kako sam upoznat/a da osobne podatke Ekobit d.o.o. koristi isključivo u svrhu moje nedvojbene identifikacije i slanja newslettera

 

Upoznat/a sam da prigovore i upite za područje osobnih podatka mogu uputiti na dpo@ekobit.hr, odnosno nacionalnom nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka.”

 

KOJA JE SVRHA I PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA?
Jedina svrha i pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je poduzimanje najprikladnijeg odgovora na Vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos ili u smislu izvršenja ugovornog odnosa između vas i tvrtke EKOBIT d.o.o., ako je to isti već uspostavljen.

 

KOLIKO ĆE DUGO BITI POHRANJENI VAŠI OSOBNI PODACI?
Na Vaš upit putem našeg kontakt obrasca ili izravno na našu e-mail adresu, odgovoriti ćemo na Vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između vas i tvrtke EKOBIT d.o.o. neće postojati, nakon 6 mjeseci izbrisat ćemo sve Vaše osobne podatke. Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, pohranjivat ćemo i dalje koristiti Vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa. Svakako, u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje obrade Vaših osobnih podataka.

 

KAKO ĆEMO KORISTITI INFORMACIJE O VAMA?
Informacije o Vama prikupljamo u svrhu da bismo vas kontaktirali i odgovorili na Vaš zahtjev, a ako se složite, poslat ćemo Vam i e-poštu o ostalim proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi Vam mogli biti od interesa. Osobni podaci obrađuju se i pohranjuju od strane tvrtke EKOBIT d.o.o. , i u najmanjem nužnom opsegu na strani naših referentnih pružatelja usluga „oblaka“ i e-pošte koji se nalaze u državama članicama EU, a koje Europska komisija smatra da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka građana EU. EKOBIT d.o.o. neće dijeliti Vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup.

 

INFORMACIJSKA SIGURNOST
Kada EKOBIT d.o.o. prikuplja informacije o Vama, osiguravamo da su Vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere.

 

EKOBIT d.o.o. je proveo sigurnosne mjere za zaštitu osobnih podataka koje podijelite s nama, uključujući
fizičke, elektroničke i proceduralne mjere. Ako odlučite kontaktirati nas putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici ili izravno putem e-pošte, nijedan od podataka koje otkrivate neće biti pohranjen na ovoj internetskoj stranici nit će biti prenesen ili obrađen na bilo kojoj trećoj strani. Umjesto toga, podaci se prikupljaju u obliku e-pošte i dostavljaju nam se putem Simple Mail Transfer Protokola (SMTP). Naši SMTP poslužitelji zaštićeni su TLS protokolom (ponekad poznatim kao SSL) što znači da je sadržaj e-pošte šifriran pomoću SHA-2, 256-bitne kriptografije prije slanja preko interneta. Sadržaj e-pošte dešifriraju naša lokalna računala i uređaji. Koristimo referentnu globalnu platformu za usluge „u oblaku“ kako bi osigurali najvišu zaštitu podataka, kako za našu internu dokumentaciju, tako i za Vaše osobne podatke.

 

O NAŠEM POSLUŽITELJU INTERNETSKE STRANICE
Ova internetska stranica smještena je kod globalno poznatog pružatelja usluga u Sjedinjenim Američkim Državama i EU, za koje Europska komisija smatra da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka građana EU. Davatelji podataka za pohranu podataka posvećeni su zaštiti i osiguranju Vaših podataka, pridržavajući se Pravila zaštite privatnosti sklopljenih između EU i SAD, i Švicarske i SAD, u svrhu osiguranja dodatne zaštite i unaprjeđenja privatnosti korisnika. Sav promet (prijenos datoteka) između ove internetske stranice i Vašeg internetskog preglednika je šifriran i isporučen putem HTTPS razine.

 

KOLAČIĆI
Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na Vašem tvrdom disku, koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika. Na primjer, kolačići se mogu koristiti za pohranjivanje podataka o registraciji na internetskoj stranici tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi pri narednom posjećivanju stranice. Za daljnje informacije posjetite www.aboutcookies.org ili ww.allaboutcookies.org.

 

Ako ste zabrinuti u vezi kolačića, većina internetskih preglednika dozvoljava pojedincima da zabrane kolačiće. Možete postaviti da Vaš preglednik ne prihvaća kolačiće, a gore navedene internetske stranice Vam daju upute kako ukloniti kolačiće iz preglednika i kako u potpunosti koristiti naše internetske stranice.

 

Da bismo ispravno upravljali našim internetskim stranicama mi spremamo anonimne podatke u našim operativnim sustavima i identificiramo kategorije posjetitelja po pojedinim stavkama kao što su domene i vrste preglednika, a da pritom ne obrađujemo Vaše osobne podatke. Ove statistike prijavljuju se agregatno našim upraviteljima internetske stranice, sa svrhom osiguranja da naša internetska stranica pruži najbolje iskustvo za posjetitelje i kao učinkovit izvor potrebnih informacija. Po završetku posjeta našoj web stranici, uvijek možete izbrisati kolačiće iz svog sustava, ako to želite. Naša web stranica ne prikuplja kolačiće treće strane niti bilo koji od Vaših osobnih podataka unutar kolačića.

 

VAŠA PRAVA
U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

 

• PRISTUPA svim osobnim podacima koje je EKOBIT d.o.o. prikupio o Vama,
• ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje EKOBIT d.o.o. ima o Vama,
• BRISANJA svih osobnih podataka koje je EKOBIT d.o.o. prikupio o Vama,
• OGRANIČAVANJA obrade Vaših osobnih podataka od strane EKOBIT d.o.o.,
• PRIGOVORA na obradu Vaših osobnih podataka od strane EKOBIT d.o.o., ili
• ZAHTJEVA za Vašim osobnim podacima koje je EKOBIT d.o.o. ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

 

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

 

• poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici ili
• poslati e-poštu na dpo@ekobit.hr, ili
• poslati svoj zahtjev na adresu EKOBIT d.o.o. , KOTURAŠKA 69, HR-10000 Zagreb, Hrvatska, a mi ćemo odgovoriti najkasnije sljedeći radni dan, besplatno.

 

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja o prikupljanju, obradi i pohranjivanju osobnih podataka od strane
EKOBIT d.o.o., kontaktirajte nas na:

 

EKOBIT d.o.o.
KOTURAŠKA 69
HR-10000 Zagreb
Hrvatska

 

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU
U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada Vaših osobnih podataka nije zakonita.

 

Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog tijela su:

 

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Fra Grge Martića 14
HR – 10000 Zagreb
Telefon: +385 1 4609-000
Fax: +385 1 4609-099
e-mail: azop@azop.hr
Web: http://www.azop.hr

 

PROMIDŽBA I PRODAJA
Željeli bismo Vam poslati informacije o našim uslugama koje bi vas mogle zanimati. Nakon što uspostavimo prvi izravni kontakt i nakon što pošaljete svoje osobne podatke putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici, odgovoriti ćemo Vašem zahtjevu i zasebno zatražiti Vaš pristanak za bilo kakve daljnje promidžbene aktivnosti prema Vama. Bez Vašeg pristanka nećemo pružiti nikakvu promidžbenu aktivnost. Nakon što pristanete primati naše promidžbene materijale, u svakom trenutku imate pravo zatražiti prestanak bilo koje od naših promidžbenih aktivnosti i mi ćemo u potpunosti poštovati Vaš izbor.

 

POVREDA PODATAKA
O svakoj povredi osobnih podataka mi ćemo izvijestiti AZOP kao nadležno nacionalno tijelo za zaštitu podataka u roku od 72 sata od povrede, ako utvrdimo da su osobni podaci pretrpjeli povredu.

 

Ova Pravila o privatnosti ažurirana su 25. listopada 2018. godine.

 

Srdačan pozdrav,
EKOBIT d.o.o.